Innovatie R&D

Innovatie komt voor in alle subsidiethema’s en is noodzakelijk om uw concurrenten voor te blijven. Dat vernieuwing onmisbaar is, weet ook de overheid. Daarom maken zij jaarlijks budget vrij voor subsidies en regelingen voor innovatieve projecten en research en development. De bekendste regeling is de WBSO, maar er is meer! Heeft u een project waarbij u technische innovatie naar een hoger niveau tilt? Of bent u bezig met het ontwikkelen van een nieuw IT-project waar uw bedrijf of organisatie veel baat bij heeft? Wellicht is een van de ondergenoemde subsidies relevant voor uw bedrijf of organisatie.

Uw project in aanmerking voor innovatie R&D subsidie?

Binnen het thema innovatie hebben de projecten vrijwel altijd betrekking op een technologische ontwikkeling. Hier wordt vaak wel een onderscheid gemaakt in productontwikkeling en ICT-projecten. Het is van belang dat met een behulp van technische innovatie uw bedrijf of organisatie kan groeien. Welke subsidie voor u relevant is hangt volledig af van de invulling, tijdsduur en soort project. U kunt denken aan innovatie projecten de betrekking hebben op:

  • procesinnovatie
  • nieuwe producten of productontwikkeling
  • nieuwe programmatuur voor optimalisatie van productie
  • artificial intelligence
  • cybersecurity

Subsidie aanvragen voor innovatie R&D

Heeft u een bedrijf of organisatie dat in aanmerking komt voor een van de subsidies binnen het thema innovatie? Dan kunt u een aanvraag indienen. Per subsidie of regeling is er een vaste aanvraagperiode. Om de slagingskans te vergroten helpen onze specialisten u graag. InventiveNL adviseert en ondersteunt u waar nodig. Bovendien zullen wij gedurende het gehele aanvraagproces er op toezien dat u niks over het hoofd ziet. Meer weten over onze diensten? Neem contact met ons op.

WBSO >

Subsidie voor loonkosten en de belangrijkste subsidie voor bedrijven met technisch speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

MIT >

MKB innovatiestimulering Topsectoren is een verzameling van verschillende subsidies voor technische innovaties

Innovatiebox >

Regeling voor een lagere belasting betalen over ‘innovatiewinsten’ die wordt gemaakt uit eigen innovatieve werkzaamheden

SME-subsidie >

Horizon SME-instruments is het omvangrijke Europese meerjarenprogramma ter bevordering van R&D en innovatie gericht op MKB

Eurostars >

Een subsidieprogramma voor hoogwaardige R&D-projecten die worden uitgevoerd door een internationaal consortium.

EFRO >

Een verzameling subsidieprogramma’s gericht op de economische ontwikkeling en kansen in 4 regio’s, verdeeld over Nederland.

Onze klanten vertellen

Al jarenlang begeleid InventiveNL Skalar in de aanvragen WBSO en RDA welke steeds met succes worden toegekend.

Dhr. S. Furrer

Financieel Directeur, Skalar Analytical

Uitstekende communicatie. Snel, effectief en via een vast contactpersoon

Bas Eerden

Manager Product & Marketing Department, Alphatron Marine

InventiveNL levert een relevante toevoeging voor onze jaarlijkse WBSO resultaten en RDA-subsidie. Vlot en efficiënt door de korte lijnen.

Dhr. F. Stunnenberg

Managing Director, Chevron Oronite Technology.