Ontwikkelingen omtrent de WBSO in 2019

Geen verhoging van de percentages, toch voordeel voor innovatieprojecten
De WBSO blijft in 2019 gelijk aan 2018. Dit is bekend gemaakt in de Kamerbrief over de WBSO door staatssecretaris Keijzer (EZK). Aanvankelijk had het kabinet een verhoging van de WBSO-ondersteuningspercentages in de WBSO voor ogen. Deze verhoging is uitgesteld en het kabinet wacht de evaluatie over de WBSO af voordat zij een besluit nemen hierover. De voortzetting van de regeling betekent dat ondernemers hun innovatieprojecten in 2019 onverminderd kunnen doorzetten.  

Voor wie is de WBSO?

De WBSO-regeling geeft korting op loonbelasting en premie volksverzekeringen voor medewerkers die zich bezighouden met speur- en ontwikkelingswerk (S&O)). Nederlandse bedrijven die technisch speur- en ontwikkelingswerk doen kunnen de WBSO subsidie aanvragen. Ook starters, kleine zelfstandigen (ZZP-ers), MKB-bedrijven en multinationals kunnen de subsidie aanvragen. Als u als zelfstandige werknemers in dienst heeft dan kunt u voor zowel uw eigen S&O-uren als voor de uren van uw werknemers de WBSO aanvragen. Publieke kennisinstellingen komen niet in aanmerking voor WBSO.

Percentages WBSO in 2019

De WBSO-ondersteuningspercentages voor 2019 wijzigen niet ten opzichte van 2018. Het tarief van de eerste schijf blijft op 32% en voor starters blijft het op 40%. De grens voor de deze schijf is 350.000 euro S&O-kosten. Het tarief voor de tweede schijf blijft 14%.

 

Aanvragen WBSO subsidie

Heeft u plannen om in 2019 te beginnen met S&O-projecten?  Dan kunt u hiervoor de WBSO subsidie aanvragen. Om in 2019 gebruik te maken van de WBSO-subsidie dient u uiterlijk voor 30 november 2018 een WBSO aanvraag in te dienen. Voor het aanvragen van de WBSO is diepgaande kennis nodig waar wij bij InventiveNL over beschikken. Heeft u vragen over de WBSO of heeft u hulp nodig bij uw aanvraag? Neem gerust contact met ons op.

wbso-aanvragen

Bereken uw WBSO-voordeel in de rekentool

De WBSO-regeling geeft korting op loonbelasting en premie volksverzekeringen voor medewerkers die zich bezighouden met speur- en ontwikkelingswerk (R&D). Wilt u weten hoeveel de WBSO u kan opleveren? Bereken het met onze WBSO-rekentool.