SDE+: Aanvraagdata 2020 zijn bekend!

De extra en laatste openstellingsronde van de SDE+ gaat open van 17 maart tot en met 2 april 2020. De overheid heeft hiervoor een budget van € 2 miljard euro vrijgemaakt. De extra openstellingsronde is qua opzet, techniek en categorieën verder hetzelfde als de SDE+ in 2019. Organisaties die energie willen opwekken uit hernieuwbare bronnen, zoals: zon, wind, biomassa, geothermie en water kunnen hiervoor subsidie aanvragen in 2020.

Fasering en subsidiebedragen

De subsidie vergoedt het verschil tussen de kostprijs van gewone grijze energie en de meerkosten van duurzame energie. De subsidie wordt verstrekt voor een periode van 8, 12 of 15 jaar. De openstellingsronde heeft drie fases. In de onderstaande tabel is te zien dat de fasegrenzen zijn verlaagd ten opzichte van de najaarsronde 2019.

Fasegrenzen SDE+ 2020 Fasebedragen hernieuwbare elektriciteit Fasebedragen hernieuwbaar gas
Fase 1: 17 maart t/m 23 maart € 0,070 € 0,049
Fase 2: 23 maart t/m 30 maart € 0,080 € 0,056
Fase 3: 30 maart t/m 2 april € 0,130 € 0,092

SDE+ naar SDE++

De voorjaarsronde 2020 is de allerlaatste ronde onder de huidige regeling. Deze ronde is bedoeld om een extra impuls te geven aan de ontwikkeling van hernieuwbare energie in Nederland. De verwachting is dat de nieuwe regeling zich niet meer beperkt tot duurzame energieproductie, maar zich gaat richten op CO2-reductie.

Indienen van subsidie aanvraag

In bovenstaande tabel is duidelijk te zien dat er flinke verschillen in de fasebedragen zijn. In veel gevallen is het zo dat het subsidiebedrag groter wordt, als men in een latere fase een aanvraag indient. Hiermee loopt men echter het risico dat er geen subsidie meer over is. Het is hierbij cruciaal om een aanvraag op het juiste moment in te dienen. Bij InventiveNL hebben wij jarenlange ervaring met het indienen van SDE-aanvragen en met onze indienstrategie zorgen wij altijd voor de hoogste slagingskans!

SDE+ subsidie aanvragen?

De subsidie kan in de huidige vorm voor de laatste keer in 2020 worden aangevraagd. Het is hierbij belangrijk dat er wordt voldaan aan de voorwaarden. Onze duurzaamheidsexperts helpen jou graag bij deze aanvraag! 

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.