SLIM: aanvraagdata 2021 zijn bekend

De SLIM-regeling zal in 2021 opnieuw worden opengesteld. SLIM-aanvragen kunnen net als in 2020 worden ingediend van 2 t/m 31 maart en van 1 t/m 30 september. Daarnaast is er een belangrijke wijziging gepubliceerd en dat zal verder worden toegelicht in dit artikel. Tot slot kan men deze maand een SLIM-aanvraag indienen, aangezien we nu in de tweede aanvraagperiode zitten van 2020.

SLIM 2021

De aanvraagperiodes zijn in 2021 dus hetzelfde als in 2020 en dit geldt ook voor de beschikbare budgetten: € 15 miljoen voor de eerste openstelling en € 14,5 miljoen voor de tweede. Er is wel een wijziging in de aanvraagperiode voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven in de landbouw- horeca- en recreatiesector; deze is namelijk flink ingekort. Aanvragen kunnen in 2021 van 1 t/m 30 juni worden ingediend. Dit was in 2020 van 1 april t/m 30 juni. Overigens is voor deze ronde nog geen subsidieplafond bekendgemaakt.

De SLIM-subsidie in het kort

Het doel van de SLIM-regeling is het leveren van een bijdrage aan initiatieven in mkb-ondernemingen en in grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector, gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen. Bedrijven krijgen o.a. subsidie voor loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werknemers in de onderneming en het opstellen? van een opleidings- of ontwikkelplan waarbij inzichtelijk wordt gemaakt wat de scholingsbehoeften zijn vanuit de onderneming.

Het subsidiepercentage bedraagt 60% van de subsidiabele kosten, met uitzondering van initiatieven voor kleine ondernemers (minder dan 50 werknemers) waarvoor het subsidiepercentage zelfs 80% bedraagt! De subsidiabele kosten dienen minimaal 5000 euro te bedragen. Voor MKB’ers in het algemeen geldt een maximaal subsidiebedrag van € 24.999.

SLIM-subsidie aanvragen

Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie? Of heb je hulp nodig bij het aanvraagproces? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.