Aanvragen MIT R&D samenwerking volgende maand

Over een maand start de aanvraagronde voor de subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). In april van dit jaar was de ronde voor de haalbaarheidsprojecten geopend. De aankomende ronde is bedoeld voor MKB’ers die starten met een innovatieve R&D samenwerking en zich richten op één of meerdere Topsectoren. Subsidies kunnen oplopen tot wel €350.000 per project. In dit artikel zetten wij de belangrijkste voorwaarden voor jou op een rij.

De MIT subsidie staat voor Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren. De subsidie wordt steeds populairder. Dit komt door de brede toepasbaarheid en de laagdrempelige subsidievoorwaarden. Om in aanmerking te komen voor subsidie voor R&D samenwerkingsprojecten moet het in ieder geval gaan om:

  • een innovatief R&D project dat aansluit bij
  • het Topsectorenbeleid en er is sprake van
  • samenwerking tussen verschillende MKB’ers.

MIT en innovatie

Het innovatieve project kan gericht zijn op een nieuw product, een nieuw technologisch proces of een nieuwe dienst. Wat ook binnen de MIT-regeling valt zijn nieuwe toepassingen van bestaande producten, diensten en processen. Het moet dan wel gaan over substantiële nieuwe technieken en technologietoepassingen.

MIT en R&D werk

Het project waarmee jij in aanmerking komt voor deze subsidie dient te bestaan uit R&D werk (Research & Development). Dit project bestaat dan uit een industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. Maakt jouw bedrijf ook al gebruik van de WBSO? Dan zullen deze termen je vast bekend in de oren klinken. De MIT kan dan ook een interessante regeling zijn voor jou.

MIT en samenwerking

Er dienen minstens twee MKB’ers mee te werken aan het R&D-project. Deze samenwerking moet verder gaan dan het uitvoeren van een opdracht. Elke samenwerkingspartner moet meedoen voor eigen rekening en risico. Het is dus de bedoeling dat er eigen geld en tijd gestoken wordt in het project. Als je op zoek bent naar een samenwerkingspartner dan is het goed om eerst rond te kijken in het eigen netwerk van je bedrijf. Een relatie met een afnemer of leverancier is een goede basis voor een gezamenlijk innovatieproject. Voor echte grote innovaties kun je ook kijken buiten je netwerk. Denk dan aan een samenwerking met een nieuwe, slim gekozen strategische partner.

MIT subsidie aanvragen voor R&D samenwerkingsprojecten

Wil je MIT subsidie aanvragen of heb je plannen voor een samenwerkingsproject? Of heb je misschien vragen n.a.v. dit artikel? Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.