DKTI-subsidie voor innovaties in transport en logistiek

Vanaf 23 maart t/m 6 april 2021 is het weer mogelijk subsidieaanvragen in te dienen voor de regeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -Innovaties in Transport (DKTI-transport). 

De DKTI subsidieert transport- en logistieke innovaties met een lage of geen CO2-uitstoot, die nog niet of pas onlangs op de markt zijn gekomen. Het gaat om de ontwikkeling en demonstratie van duurzame voertuigen zoals zwaar wegverkeer, bussen, mobiele machines en vaartuigen evenals de benodigde tank- en laadinfrastructuur. Denk aan elektrisch rijden en varen, transport op waterstof, biobrandstoffen of schone hybride varianten. Personenvoertuigen zijn uitgezonderd van de regeling.

Waarvoor kun je DKTI aanvragen?

Projecten in de fase tussen prototype-ontwikkeling en demonstratie / marktvoorbereiding maken de meeste kans op subsidie, veelal uitgevoerd door een samenwerkingsverband met transportbedrijven en onderzoeksorganisaties. Het is mogelijk aanvragen in te dienen voor o.a.

– Technisch haalbaarheidsonderzoek (ook door individuele ondernemers). De subsidie bedraagt 50% van de projectkosten en maximaal € 50.000.

– Experimentele ontwikkeling (ook door individuele ondernemers) met 25% subsidie en maximaal € 500.000.

– Een ‘proeftuin’ kan 100% gesubsidieerd worden tot een bedrag van 2 miljoen euro.

Nieuwe categorie DKTI

Learning by Using is dit jaar een nieuwe categorie binnen de DKTI-regeling. Transportbedrijven die samen willen investeren in een aantal zero-emissie vrachtwagens kunnen ervaring opdoen met bijv.  oplaadtijd, actieradius, planning, kosten etc. alvorens zo’n grote investering te doen. Ook dergelijke projecten kunnen volledig subsidiabel zijn met een maximum van 3 miljoen euro.

Voor deze ronde is er 36 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld middels het tendersysteem: alleen de beste projecten krijgen subsidie tot het budget op is.

Hulp nodig bij je aanvraag?

Hulp nodig bij je aanvraag of wil je meer informatie over de DKTI-subsidie? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Onze consultants nemen binnen één werkdag contact met je op.