Haalbaarheidsproject MIT-subsidie: dien in op dag 1

Veel ondernemers vragen ons wanneer het weer mogelijk is een haalbaarheidsproject in te dienen binnen de MIT-regeling. Zij weten dat op dag 1 van de openstelling het budget ruimschoots wordt overtekend en een aanvraag op dag 2 geen kans meer maakt. Het betreft dan ook een aantrekkelijke laagdrempelige regeling met een subsidiebedrag tot € 20.000 cash! De ronde opent waarschijnlijk op dinsdag 20 april. 

MIT en Haalbaarheid: hoe zit het ook alweer

De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) kent een aantal subsidie-instrumenten zoals de Kennisvouchers, R&D-samenwerkingsprojecten (tender vorig jaar 11 juni t/m 10 september) en Haalbaarheidsprojecten. Een project moet vallen onder een van de topsectoren Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energie, High Tech Systemen & Materialen (incl. ICT), Life Sciences & Health, Logistiek & Transport, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen of Water & Maritiem. Waar je bedrijf gevestigd is bepaalt of je moet indienen bij het nationaal loket of een van de regiokantoren (met hun eigen criteria). 

Je voert een haalbaarheidsproject uit zonder dat je het weet

Voordat je begint met de eigenlijke ontwikkeling / verbetering van een product of productieproces kijk je naar de huidige technologie, octrooien, hetgeen al op de markt is, wat je concurrenten doen en potentiële partners. Dit is in feite onderzoek naar de technische en economische haalbaarheid van zo’n innovatie. Ondernemers voeren dergelijke werkzaamheden vaak uit zonder dat zij dit als haalbaarheidsproject beschouwen en vragen dus ook geen MIT-subsidie aan; dan laat je een kans liggen. 

Meer informatie over de MIT-regeling

Naast deskresearch voor bovenstaande zaken kunnen inventariserende R&D-werkzaamheden en eerste (externe) testen ook onder de MIT-haalbaarheid vallen. De subsidie bedraagt 40% van de kosten en maximaal € 20.000. Zoals gezegd moeten we op dag 1 een volledige aanvraag indienen: tijd genoeg maar het is nu zaak om contact op te nemen met InventiveNL. Vul het contactformulier hieronder in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.