Start-ups en scale-ups ontvangen half miljard van het kabinet en Invest-NL

Samen met Invest-NL investeert het kabinet een half miljard in start-ups en scale-ups. Dit mooie bedrag wordt onderverdeeld tussen drie fondsinitiatieven. Een van deze drie initiatieven is Dutch Future Fund.

Waar staat Dutch Future Fund voor?

Dutch Future Fond (DFF) is een fondsinitiatief dat geld investeert in andere risicokapitaalfondsen. Door deze investering neemt het kapitaal voor Nederlandse groeibedrijven verder toe en wordt er  vertrouwen opgewekt bij investeerders om dezelfde stap te zetten. DFF voorziet de volgende bedragen: €125 miljoen van Invest-NL, €25 miljoen van het Ministerie van Economische Zaken en €150 miljoen van het Europees Investeringsfonds. 

“Het is belangrijk om te investeren in groeibedrijven”

Volgens staatssecretaris Mona Keijzer is het van belang om te investeren in groeibedrijven. Deze bedrijven zorgen namelijk voor meer werkgelegenheid en inkomsten. Daarnaast zorgen zij er voor dat er nieuwe producten en technologieën op de markt worden gebracht. ‘’Het is onze plicht om Nederlandse groeibedrijven een toekomstperspectief te bieden en ze te ondersteunen in hun ontwikkeling’’, aldus de staatssecretaris van Economische Zaken. 

De twee andere fondsinitiatieven

Naast Dutch Future Fund investeren het kabinet en Invest-NL in Deeptech en een fonds ter bevordering van alternatieve financiering voor groeibedrijven. 

Meer weten?

Heb je nog vragen met betrekking tot de subsidiemogelijkheden voor start-ups of scale-ups? Neem contact met ons op.