MIT R&D: nog geen samenwerkingspartner? Wij helpen je graag

Tot en met 10 september 2020 kunnen innovatieve MKB-bedrijven in Nederland een aanvraag indienen voor de subsidieregeling MIT R&D-samenwerking. Veel ondernemers hebben interesse in deze regeling maar hebben moeite met het vinden van de juiste samenwerkingspartner. In dit artikel geven wij je tips en leggen we uit hoe we jou kunnen helpen.

MIT R&D in het kort

De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT subsidie) ondersteunt MKB-bedrijven bij het opzetten en uitvoeren van innovatieve projecten. Een onderdeel van de regeling is MIT R&D-samenwerking. Bij dit onderdeel kunnen MKB-ondernemers een aanvraag indienen voor een R&D-samenwerkingsproject. Zo’n project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling uitgevoerd door minimaal twee (juridisch niet verbonden) MKB-bedrijven. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten en kan oplopen tot maximaal €350.000.

Hoe vind je een geschikte samenwerkingspartner?

Mogelijke samenwerkingspartners zijn vaak te vinden binnen het eigen netwerk van een bedrijf. Zo kan een relatie met een afnemer of leverancier een prima voedingsbodem zijn voor een gezamenlijk innovatieproject waarbij de betrokkenen elkaars vakkennis aanvullen en elk hun steentje bijdragen aan de ontwikkelingswerkzaamheden.

Voor ondernemers die écht nieuwe deuren willen openen, liggen de innovatiekansen voornamelijk buiten het directe dagelijkse netwerk. Denk aan samenwerking met een nieuwe, slim gekozen ‘strategische’ partner. Om samen te werken aan een nieuw niche-product, een unieke product-marktcombinatie, een vernieuwende ‘cross-over’. Bijvoorbeeld voor ondernemers met een bestaand (technisch) apparaat die daarvoor ook kansen zien in een ander toepassingsveld of een nieuwe sector.

Samenwerken met een andere mkb-onderneming is een voorwaarde

Samenwerking is een harde eis om voor dit MIT-onderdeel in aanmerking te komen. Dit is vanuit de gedachte dat samenwerken een extra stimulans biedt aan zowel mkb’ers als de economie. Mocht je op zoek zijn naar een geschikte samenwerkingspartner dan kunnen wij jou mogelijk in contact brengen met een passende onderneming. InventiveNL heeft namelijk een breed netwerk met innovatieve bedrijven in veel verschillende sectoren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de MIT R&D en hoe InventiveNL jou kan helpen met het vinden van een juiste samenwerkingspartner? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.