WBSO voorwaarden versoepeld

Vanwege de Coronacrisis zijn de WBSO voorwaarden versoepeld. Het is sinds kort mogelijk om de periode van een WBSO-aanvraag, waarvoor men al een WBSO-verklaring heeft ontvangen, in te korten. Dit meldde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op hun website.

Wat houdt die versoepelde WBSO voorwaarde in?

Ondernemers die voor (een deel van) 2020 een S&O-verklaring hebben ontvangen, krijgen de mogelijkheid de looptijd van deze verklaring in te korten en een nieuwe WBSO-aanvraag in te dienen. Dit is interessant als de R&D-plannen wijzigen vanwege de Coronacrisis, bijv. wanneer een nieuw R&D-project start of er meer S&O-uren zijn gerealiseerd dan gepland de afgelopen maanden.   

Het inkorten van de periode van een aanvraag waarvoor nog geen S&O-verklaring is afgegeven, was altijd al mogelijk. De mogelijkheid voor het verkorten van de periode van een aanvraag waarvoor men al een S&O verklaring ontving is nieuw. Het nu versoepelen van deze voorwaarde heeft als doel ondernemers te steunen die op korte termijn (extra) S&O-projecten willen starten i.v.m. de Coronacrisis.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

Aan het inkorten van de huidige aanvraag en het indienen van een nieuwe aanvraag zijn wel de volgende voorwaarden verbonden:

  • De looptijd van zowel de eerder ingediende aanvraag als de nieuwe aanvraag is minimaal drie maanden;
  • Met terugwerkende kracht indienen is niet mogelijk: de nieuwe aanvraag start in de maand volgend op de indiendatum;
  • De versoepeling van de voorwaarden geldt vanaf 24 april tot en met 30 september 2020.

Wat nou als je een jaaraanvraag hebt ingediend voor 2020? Dan kun je uiterlijk 30 september een nieuwe aanvraag indienen met de nieuwe of gewijzigde R&D-projecten. RVO kort de al afgegeven S&O-verklaring dan in.

Meer informatie over de soepelere WBSO voorwaarden?

Wil je meer informatie over het inkorten van jouw WBSO-aanvraag of wil je dat InventiveNL je helpt met je WBSO-aanvragen? Vul dan hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.