WBSO en RDA voor Skalar Analytical

Dhr. S. Furrer | Financieel Directeur

Skalar Analytical is een Nederlandse producent van geautomatiseerde analyzers. Sinds 1965 ontwikkelt en produceert Skalar Analytical een grote variëteit aan analyzers voor laboratoria die veelal gespecialiseerd zijn in milieu, research, industrie, farmacie, landbouw, detergenten, voeding en dranken. Deze analyzers voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en hebben zich bewezen als de meest betrouwbare en economische keuze voor de moderne routine laboratoria.

In de loop der jaren is Skalar Analytical uitgegroeid tot een internationale organisatie met eigen vestigingen in verschillende Europese landen, Noord Amerika en India, met daarnaast meer dan tachtig onafhankelijke agenten, verspreid over de hele wereld.

Met meer dan dertig jaar ervaring in de automatisering van nat chemische analyses heeft Skalar Analytical als ISO9001 en ISO14001 gecertificeerde organisatie, een uitgebreide kennis opgebouwd en een lange lijst van applicaties en methoden ontwikkelt. Ook door de afdelingen research en ontwikkeling en ons applicatielaboratorium, is Skalar Analytical erin geslaagd om ook de laatste jaren zijn productgamma uit te breiden met een aantal nieuwe innovatieve analyzers. 

Website: www.skalar.com

De relatie tussen InventiveNL en Skalar Analytical dateert al van december 1998. Al meer dan 20 jaar ondersteunt InventiveNL Skalar Analytical bij het verkrijgen van WBSO-subsidie voor R&D-projecten.

Hoe verliep de samenwerking met InventiveNL?

De communicatie met InventiveNL is prima, deskundig en doelgericht. InventiveNL weet precies de brug te slaan tussen de technische projecten bij Skalar en dit te vertalen naar een subsidie aanvraag.

Informatievoorziening en deadlinebewaking?

InventiveNL is zeer helder en informatief in haar informatieverstrekking. Van tijd tot tijd ontvangen wij als klant belangrijk nieuws op het gebied van wijzigingen in de subsidiewetgeving alsmede nieuwe mogelijkheden. Tevens zorgt InventiveNL voor een zeer nauwgezette bewaking van de diverse deadlines op het gebied van nieuwe aanvragen, verplichte rapportages/meldingen etc.

Wat vindt u van het resultaat?

Het resultaat is uitstekend. Al jarenlang begeleid InventiveNL Skalar in de aanvragen WBSO en RDA welke steeds met succes worden toegekend. InventiveNL vertaalt zoals al gezegd perfect de technische materie naar een subsidie aanvraag, waardoor er zeer weining vragen terugkomen van de diverse instanties. Bij de vragen die wel terugkomen, heeft InventiveNL een zeer goede adviserende rol in het aanleveren van de juiste informatie op deze vragen.

Subsidiemanagement

Als u subsidieadvies heeft ontvangen, dan begint het proces van de toetsing, aanvragen, realiseren en tenslotte de afhandeling. Wij begeleiden u bij elke stap, bieden ondersteuning en staan voor u klaar.

Subsidieadvies

Wilt u weten welke subsidiemogelijkheden er voor uw organisatie of innovatie zijn?  Wij toetsen uw bedrijfsactiviteiten, investeringen en toekomstplannen bij subsidieverstrekkers en brengen in kaart wat de slagingskans is.