Eurostars Subsidie

Subsidie voor internationale marktgerichte R&D

De Eurostars subsidie is een interessant programma voor mkb’s die samen met partners in andere EU-landen aan een nieuwe marktgerichte technologie werken. Aan dit programma nemen 36 landen deel. Het doel van het Eurostars-programma is Europese mkb’s ondersteunen bij internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O). Op deze manier kunnen zij sneller ontwikkelen en groeien. Deze subsidie loopt op tot een bedrag van €500.000,- per aanvraag.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor de Eurostars subsidie?

Internationale O&O-projecten die door het mkb geleid worden, komen in aanmerking voor deze subsidie. Hierbij is het belangrijk dat je openstaat voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. De projecten moeten ook marktgeoriënteerde O&O-activiteiten omvatten, gericht op commerciële resultaten op de korte en middellange termijn. 

 

Eurostars 2023 aanvragen

Een succesvolle subsidieaanvraag vergt de nodige voorbereiding. Wacht hier daarom niet te lang mee en haak op tijd een specialist aan.

Vanuit InventiveNL hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring met het aanvragen van subsidies. Wij helpen jou graag met het opstellen van een succesvolle aanvraag!

Wat zijn de voorwaarden?

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen moeten zowel het project als de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De penvoerder is een R&D uitvoerend mkb uit één van de partnerlanden;
  • Het mkb-bedrijf besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D;
  • Grote bedrijven mogen deelnemen aan samenwerking, mits het mkb-bedrijf minimaal 50% van de totale projectkosten draagt;
  • Het project wordt binnen drie jaar afgerond.

Hoeveel bedraagt de Eurostars subsidie?

In totaal is er €1,1 miljard beschikbaar voor deze subsidie. Het Nederlandse budget bedraagt €19 miljoen per jaar. De Nederlandse subsidie bedraagt maximaal 50% van de projectkosten en kan oplopen tot een bedrag van €500.000,-.

Eurostars 2023 aanvragen?

Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de Eurostars subsidie? Of heb je hulp nodig bij het aanvraagproces? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Gerelateerde subsidies

WBSO

Subsidie voor loonkosten en de belangrijkste subsidie voor bedrijven met technisch speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

Innovatiebox

Regeling voor een lagere belasting betalen over ‘innovatiewinsten’ die wordt gemaakt uit eigen innovatieve werkzaamheden

Horizon2020

Horizon 2020 is het grootste EU-programma voor onderzoek en innovatie.