Eurostars Subsidie

Subsidie voor internationale marktgerichte R&D

De Eurostars subsidie een interessant programma voor het MKB die samen met partners in andere EU-landen aan een nieuwe marktgerichte technologie werken. Aan dit programma nemen 36 landen deel. Het Eurostars-programma heeft tot doel Europese MKB’ers te ondersteunen bij internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O).  Op deze manier kunnen zij sneller ontwikkelen en groeien. Deze subsidie loopt op tot een bedrag van €500.000,-.

 

Wie komen in aanmerking voor de Eurostars subsidie?

In aanmerking voor ondersteuning komen door het MKB geleide internationale O&O-projecten. Hierbij is het belangrijk dan zij openstaan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven. De projecten moeten ook marktgeoriënteerde O&O-activiteiten omvatten, gericht op commerciële resultaten op de korte en middellange termijn. Deze projecten dienen geleid te worden door het MKB. Daarnaast dienen zij open te staan voor andere deelnemers zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen en grote bedrijven.

Eurostars 2021 aanvragen

Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding en daarom is het verstandig hier niet lang mee te wachten.

Vanuit InventiveNL hebben wij al meer dan 20 jaar ervaring met het aanvragen van subsidies en wij helpen jou graag met het opstellen van een succesvolle aanvraag!

Wat zijn de voorwaarden?

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen moeten zowel het project als de samenwerking aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De penvoerder is een R&D uitvoerend MKB uit één van de partnerlanden;
  • Het MKB-bedrijf besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D;
  • Grote bedrijven mogen deelnemen aan samenwerking, mits het MKB-bedrijf minimaal 50% van de totale projectkosten draagt;
  • Het project wordt binnen drie jaar afgerond;

Hoeveel bedraagt de Eurostars subsidie?

In totaal is er €1,1 miljard beschikbaar gesteld voor deze subsidie. Het Nederlandse budget bedraagt €19 miljoen per jaar. De Nederlandse subsidie bedraagt maximaal 50% van de projectkosten en kan oplopen tot een bedrag van €500.000,-.

Eurostars 2021 aanvragen?

Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de Eurostars subsidie? Of heb je hulp nodig bij het aanvraagproces? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Gerelateerde subsidies

WBSO

Subsidie voor loonkosten en de belangrijkste subsidie voor bedrijven met technisch speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

Innovatiebox

Regeling voor een lagere belasting betalen over ‘innovatiewinsten’ die wordt gemaakt uit eigen innovatieve werkzaamheden

Horizon2020

Horizon 2020 is het grootste EU-programma voor onderzoek en innovatie.