MIT R&D

Samenwerking is de crux

 

MIT R&D-samenwerkingsprojecten: vanaf juni t/m september 2023 staat de regeling weer open voor aanvragen die beoordeeld worden in een tender na sluiting van de aanvraagtermijn. De best beoordeelde projecten krijgen subsidie tot het budget op is. Je hebt dus nu ruim de tijd om samen met InventiveNL een optimaal projectplan op te stellen.

“De adviseurs van InventiveNL hebben zich goed ingelezen in onze technieken en toepassingen. Wij ervaren het als bijzonder prettig dat onze adviseurs meedenken over de werkwijze, projectondersteuning en looptijdverantwoording.”

– Dhr. J.A.N. (Jos) van de Rijt
Directeur, HVR Milieumanagement.

hvr logo

MIT en R&D-samenwerkingsprojecten: hoe zit het ook alweer

Binnen de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) moet een project aansluiten op een van de ‘missies’:

  • Energietransitie en Duurzaamheid
  • Landbouw, Water en Voedsel
  • Gezondheid en Zorg
  • Veiligheid
  • Sleuteltechnologieën
  • Maatschappelijk verdienvermogen 

De subsidie bedraagt 35% van de kosten, minimaal € 50.000 en max. € 350.000 per R&D-samenwerkingsproject. De subsidiabele kosten (loon, apparatuur, machines, materialen, kosten derden) moeten dus ruim € 140.000 zijn. Een project mag max. 2 jaar duren en nog niet gestart zijn voordat de aanvraag is ingediend.

MIT subsidie aanvragen

Wil je gebruikmaken van de subsidiemogelijkheid uit de MIT? Vanuit InventiveNL helpen wij graag met het opstellen van een succesvolle aanvraag!

Samenwerking is de crux

Het gaat net als bij de WBSO en MIT-haalbaarheid om de ontwikkeling / verbetering van producten of productieprocessen (en ook diensten) maar de crux zit hem hier natuurlijk in de samenwerking. Voorwaarden zijn dat minimaal 2 (niet verbonden) MKB-bedrijven het R&D-project uitvoeren voor eigen rekening en risico waarbij een deelnemer niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening neemt. Een opdracht van het ene aan het andere bedrijf is geen samenwerking.

Uiteraard kun je in je eigen netwerk op zoek gaan naar een samenwerkingspartner waarbij je elkaars kennis aanvult maar je kunt ook denken aan een geheel nieuwe partner, bijv. bij een nicheproduct of een nieuwe toepassing voor een bestaand product. Zo combineer je de unieke kennis van de afzonderlijke bedrijven. Wellicht kan InventiveNL je helpen bij het vinden van een samenwerkingspartner.

Ontdek uw subsidiekans voor de MIT R&D

Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de MIT R&D? Of heb je hulp nodig bij het vinden van een samenwerkingspartner? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Gerelateerde subsidies

WBSO

Subsidie voor loonkosten en de belangrijkste subsidie voor bedrijven met technisch speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

Innovatiebox

Regeling voor een lagere belasting betalen over ‘innovatiewinsten’ die wordt gemaakt uit eigen innovatieve werkzaamheden

Eurostars

Een subsidieprogramma voor hoogwaardige R&D-projecten die worden uitgevoerd door een internationaal consortium.