Subsidiethema’s

Er zijn in Nederland veel verschillende subsidies en subsidiethema’s. WBSO is misschien de bekendste, maar er zijn nog veel meer subsidies en regelingen om uw projecten of organisatie de ondersteunen. Het is daarvoor belangrijk om te kijken welke bedrijfsactiviteiten, investeringen en toekomstplannen u voor ogen heeft. Aansluitend daarbij kunnen wij u helpen met het vinden van de subsidie die past bij uw situatie of project. Om het u alvast gemakkelijker te maken hebben wij onze subsidie’s onderverdeeld in verschillende thema’s. Wij hebben hiervoor de volgende thema’s gekozen: Innovatie R&D, Energie & Milieu, Personeel & Arbeid en Internationaal ondernemen. Bekijk de verschillende thema’s en bijhorende subsidies of neem gerust contact met ons op voor subsidieadvies.

Innovatie R&D

Innovatie is noodzakelijk om uw concurrenten voor te blijven. Dat vernieuwing onmisbaar is, weet ook de overheid. Daarom maken zij jaarlijks budget vrij voor subsidies en regelingen voor innovatieve projecten en research en development. Bekijk hier welke subsidies en regelingen bij dit thema horen.

Personeel & Arbeid

Voor elke branche geldt dat u veel baat heeft bij goed opgeleid personeel. Er zit een nauw verband tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs. Om u opgeleid personeel te voorzien zijn er subsidies en regelingen vrijgegeven die scholingstrajecten ondersteunen. Benieuwd welke regelingen dit zijn? Kijk of u in aanmerking komt!

ICT

Een van de belangrijkste spelers binnen innovatieprojecten is ICT. Sectorbreed brengt het projecten tot leven, tilt het ze naar een hoger niveau, houdt het lopende zaken draaiende en jaagt het nieuwe ontwikkelingen aan. Essentieel voor de toekomst. Binnen ons land, maar ook op Europees niveau.

Energie & Milieu

Het duurzaam produceren van energie is een veel terugkerend thema. Innovatie is noodzakelijk om de gestelde klimaatdoelen te behalen en ook u, als innoverend bedrijf of organisatie speelt hierin een belangrijke rol. Bekijk hier welke subsidies en regelingen u kunnen ondersteunen om duurzaam te ondernemen.

Internationaal

Ondernemen gaat verder dan de Nederlandse grenzen. Samenwerkingen met bedrijven die niet op Nederlandse bodem gevestigd zijn, wordt steeds meer de norm. Zowel grote organisaties als MKB’s gaan steeds vaker in het buitenland ondernemen. Bekijk welke subsidies en regeling u kunnen helpen om buiten de grenzen te denken.

Populaire subsidies

WBSO >

Subsidie voor loonkosten en de belangrijkste subsidie voor bedrijven met technisch speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

MIT >

MKB innovatiestimulering Topsectoren is een verzameling van verschillende subsidies voor technische innovaties

SME-subsidie >

Horizon SME-instruments is het omvangrijke Europese meerjarenprogramma ter bevordering van R&D en innovatie gericht op MKB