Bereken uw voordeel met de WBSO rekentool

Wat wordt uw opbrengst?
Bereken hier uw WBSO-voordeel
De WBSO is bedoeld voor bedrijven die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) uitvoeren. De subsidie kan aangevraagd worden voor activiteiten die gericht zijn op de ontwikkeling van fysieke producten, productieprocessen en technisch nieuwe programmatuur. Ook technisch wetenschappelijk onderzoek is subsidiabel. In de Rijksbegroting heeft het kabinet vermeld dat de voordeelpercentages en schijflengtes volgend jaar gelijk blijven aan 2018. Het kabinet stelt € 1.205 miljoen beschikbaar voor de WBSO in 2019. Wilt u weten hoeveel de WBSO u in 2019 kan opleveren? Gebruik dan onze handige WBSO-rekentool.

WBSO aanvragen

Naast de voordeelpercentages en de schijfruimte blijven ook de voorwaarden en het aanvraagprogramma ongewijzigd. Als u bezig bent met een technisch innovatief R&D-project en hiervoor WBSO wilt aanvragen kunnen wij u hier natuurlijk mee helpen. Ook kunnen wij uw conceptaanvraag checken én dubbelchecken. Bovendien hebben wij ook altijd een adviserende, ondersteunende en controlerende rol tijdens het gehele proces, ook na toekenning.

WBSO-rekentool berekent uw voordeel in 2020

Heeft u er wel eens aan gedacht dat uw werkelijke WBSO-opbrengst wellicht hoger kan? Dit kunt u zelf uitrekenen met onze rekentool.  Bereken nu uw voordeel op R&D-kosten in 2020!

Als u meer wilt weten over de  mogelijkheden binnen de WBSO of de diensten van InventiveNL dan kunt u altijd contact met ons opnemen.