Compensatie Transitievergoeding: aanvragen is al mogelijk

De Regeling Compensatie Transitievergoeding kan worden aangevraagd. Sinds 1 april is de regeling gestart waarmee werkgevers compensatie kunnen vragen voor de door hun betaalde transitievergoedingen. Wat de regeling precies inhoudt en wanneer je als werkgever recht hebt op deze regeling lees je in dit artikel.

Wat is de Regeling Compensatie Transitievergoeding?

Als werkgever ben je sinds 1 juli 2015 verplicht om langdurig zieke werknemers (meer dan twee jaar ziek) een transitievergoeding te betalen bij een beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van leeftijd, loon en dienstjaren en kan oplopen tot een maximum bedrag van € 83.000,-. Via de Regeling Compensatie Transitievergoeding is het mogelijk om dit bedrag volledig terug te krijgen. De overheid wil hiermee voorkomen dat werkgevers werknemers in dienst houden en zo geen ontslagvergoeding hoeven te betalen.

Wie heeft recht op de Compensatie Transitievergoeding?

Werkgevers kunnen compensatie aanvragen als zij een arbeidsovereenkomst van een werknemer hebben beëindigd die langdurig arbeidsongeschikt is geweest. De vergoeding kan ook aangevraagd worden als de werkgever en de arbeidsongeschikte werknemer de arbeidsovereenkomst al hebben beëindigd na 1 juli 2015. Dit betekent dus dat de regeling met terugwerkende kracht kan worden toegepast en dat het geldt voor oude en nieuwe gevallen. Bekijk hier welke voorwaarden nog meer gelden om de vergoeding aan te vragen.

InventiveNL helpt je bij de aanvraag

Als je transitievergoeding hebt betaald vòòr 1 april 2020 dan kun je compensatie aanvragen tot en met 30 september 2020. Voor transitievergoedingen die zijn betaald na 1 april 2020 moet de compensatie worden aangevraagd binnen zes maanden na betaling.

Wil je meer informatie over deze regeling en/of wil je weten of jij als werkgever in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.