R&D-project met internationale partners? Vraag de Eurostars subsidie aan

Ben je van plan om aan de slag te gaan met een R&D-project en wil je daarbij samenwerken met internationale partners? Dan is de Eurostars subsidie interessant voor jou. In dit artikel vertellen we je meer over de subsidie, de voorwaarden en tot wanneer je de subsidie kunt aanvragen.

Voor wie is de Eurostars subsidie?

De Eurostars subsidie is een interessant programma voor het MKB die samen met partners uit andere EU-landen aan een nieuwe marktgerichte technologie werken. Het doel van de subsidie is om Europese mkb’ers te ondersteunen bij internationale onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten (O&O). Innovatieve bedrijven kunnen hierdoor sneller ontwikkelen en groeien. Aan het programma doen 36 landen mee en het bedrag kan oplopen tot €500.000,- voor de Nederlandse projectpartner(s).

Wat zijn de voorwaarden van de Eurostars subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de Eurostars subsidie moet een project in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De penvoerder is een R&D uitvoerend MKB uit één van de partnerlanden;
  • Het MKB-bedrijf besteedt minimaal 10% van de omzet of FTE’s aan R&D;
  • Grote bedrijven mogen deelnemen aan samenwerking, mits het MKB-bedrijf minimaal 50% van de totale projectkosten draagt;
  • Het project wordt binnen drie jaar afgerond zijn

Internationale samenwerking is erg belangrijk bij de Eurostars subsidie. De samenwerking bestaat vaak uit meerdere partijen met specifieke kennis en expertise die relevant is voor de betreffende innovatie. Voorbeelden van zulke partijen zijn: een toeleverancier, productiepartner, potentiële klant, onderzoeksinstelling of universiteit.

Ben je van plan om aan de slag gaan met een R&D-project, maar wil je uitsluitend met Nederlandse partners werken? Dan kun je wellicht gebruik maken van de MIT-regeling.

Eurostars subsidie aanvragen

Het aanvragen van de Eurostars subsidie kan alleen binnen de officiële rondes. De huidige ronde staat nog open tot 3 september 2020, om 20:00 uur. Een succesvolle aanvraag vergt de nodige voorbereiding en daarom is het verstandig hier niet lang mee te wachten.

Wil je weten of jouw bedrijf in aanmerking komt voor de Eurostars subsidie? Of heb je hulp nodig bij het aanvraagproces? Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.