Openstelling najaarsronde SDE+ subsidie

Komt u in aanmerking voor subsidie?
Doe de gratis SDE+ Quickscan
Bent u van plan om hernieuwbare energie te produceren? Of wilt u duurzame energie opwekken via verschillende technieken of installaties? Dan kunt u wellicht gebruik maken van de SDE+ subsidie. Het aanvragen van de subsidie kan twee keer per jaar binnen de officiële aanvraagrondes. De openstelling van de najaarsronde is vanaf 2 oktober.

SDE+ najaarsronde openstelling

U kunt uw aanvraag indienen tussen 2 oktober 9:00 uur en 8 november 17:00 uur. Het budget voor de najaarsronde bedraagt €6 miljard. Dit is hetzelfde bedrag als de voorjaarsronde. Er zijn echter wel een aantal wijzigingen. De grondvergoeding wordt afgeschaft en hiervoor kunt u geen subsidie meer aanvragen. Ook het basis bedrag gaat omlaag. Het basisbedrag voor systemen kleiner dan 100kWp wordt gesteld op €0,108/kWh. Hiernaast ziet u een overzicht van de fasegrenzen en bijbehorende datums:

Openstelling najaarsronde 2018 Fasegrenzen hernieuwbare elektriciteit en/of warmte €/kWh
2 oktober, 9:00 uur 0,090
15 oktober, 17:00 uur 0,110
29 oktober, 17:00 uur tot
8 november, 17:00 uur
0,130
SDE najaar 2019

Voor wie is de SDE+ subsidie?

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie is voor bedrijven en (non) profit instellingen die hernieuwbare energie willen produceren. De subsidie kan ook worden aangevraagd voor de volgende typen duurzame energie:

 

  • Biomassa: o.a. allesvergisting, mestvergisting, verbranding (thermische conversie) en rioolwaterzuivering (RWZI).
  • Geothermie: installaties die aardwarmte gebruiken als energiebron.
  • Water: installaties die energie halen uit waterkracht, vrije stromingsenergie en osmose.
  • Wind: windturbines.
  • Zon: zonnestroom en zonnewarmte.

Gratis SDE+ Quickscan

Om in aanmerking te komen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie moet uw aanvraag volledig zijn. InventiveNL helpt u bij het bepalen van een optimale strategie en timing van uw aanvraag. Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen deze subsidie? Neem dan vrijblijvend contact op. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze subsidie? Doe dan de gratis SDE+ Quickscan.