Nu daadwerkelijk € 2.700 voor Praktijkleren?

Vanaf 2 juni t/m 16 september 2021 is het weer mogelijk aanvragen in te dienen voor de Subsidieregeling Praktijkleren. Dit betreft het studiejaar 2020-2021 en je vraagt dus achteraf aan. In aanmerking komen bedrijven die leerlingen een praktijk- of leerwerkplaats hebben aangeboden. Verreweg het meest voorkomend zijn mbo-studenten die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen; BOL komt overigens niet in aanmerking.

Subsidie Praktijkleren

De subsidie bedraagt maximaal € 2.700 per praktijk- of leerwerkplaats en is bedoeld als tegemoetkoming in de begeleidingskosten. Die € 2.700 geldt voor minimaal 40 weken begeleiding oftewel het gehele studiejaar. Bij minder weken wordt het subsidiebedrag naar rato verlaagd. Vanwege budgetuitputting gold vorig jaar slechts een maximum van € 2.079 (voor BBL-ers) om alle aanvragen te kunnen honoreren en voor hbo-ers lag dit nog lager. Voor het studiejaar 2020-2021 is er 73 miljoen euro extra uitgetrokken om die € 2.700 euro te kunnen garanderen.

Bedrijven in de landbouw, horeca en recreatie krijgen extra subsidie voor het begeleiden van een BBL-er. Voorwaarde is (zoals bij alle BBL-werkplaatsen) dat het een erkend leerbedrijf is.

Bij ondernemingen die vanwege Corona noodgedwongen moesten sluiten worden de weken, waarin zij de studenten niet konden begeleiden, niet in mindering gebracht op de subsidie. Dit geldt ook voor bedrijven die niet waren gedwongen maar toch sloten omdat voortzetting onverantwoord was gezien de RIVM-richtlijnen.

Subsidies voor opleidingen voor werknemers

Wij helpen je graag bij het aanvragen van de Praktijkleren subsidie. Benieuwd naar alle opleidingsmogelijkheden voor werknemers? Bekijk dan ons overzicht met interessante opleidingssubsidies voor personeel en mogelijkheden om gebruik te maken van het STAP-budget.

Subsidie aanvragen?

Het is belangrijk dat een succesvolle aanvraag op tijd wordt ingediend, om de kans op subsidie te vergroten. Vanuit InventiveNL helpen wij al meer dan 20 jaar ondernemers met het succesvol aanvragen van subsidies.

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met jou op!