Praktijkleren

Werkgevers kunnen subsidie krijgen als zij leerlingen een praktijkstage aanbieden bij hun bedrijf. Het gaat daarbij om leerwerkplaatsen voor leerlingen van bepaalde opleidingen. Dit kan in principe voor vmbo-leerlingen; mbo-studenten; hbo-studenten; promovendi; technisch ontwerpers in opleiding; en stagiairs vanuit praktijk- of VSO-opleidingen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Subsidie voor stageplekken

U kunt zelf bepalen voor welk project u de leerling of student inzet. Dit doet u uiteraard in overleg met de student en zijn of haar studiebegeleider.

De subsidie is een tegemoetkoming aan de begeleidingskosten en kan oplopen tot wel € 2.700,-  per kandidaat (bij een volledig jaar aan begeleiding). Er kan elk jaar subsidie worden aangevraagd voor meerdere kandidaten.

Praktijkleren aanvragen

Het aanvragen van deze subsidie kan alleen achteraf, na afloop van het stagejaar. Aanvragen voor het schooljaar 2018-2019 kunnen worden ingediend vanaf juni 2019. 

Niet elke stage, opleidingstype of studiejaar komt voor deze subsidie in aanmerking. Daarom is het raadzaam om dit vooraf te laten toetsen (voor u een leerwerkplaats aanbiedt aan een bepaalde student).

Ook moeten de afspraken tussen de werkgever,  student en school worden vastgelegd in een geldig contract.

Diensten voor praktijkleren

Veel werkgevers kunnen heel goed een praktijkleerling gebruiken, maar zien op tegen de administratieve rompslomp. Wij kunnen u veel werk uit handen nemen, en zorgen ervoor dat u geen deadlines mist. Ook kunnen wij u vooraf vertellen voor welke studenten en stagetrajecten u deze subsidie (wel en niet) kunt krijgen. Daarmee voorkomt u misverstanden of een tegenvaller na afloop van het stagejaar.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen Praktijkleren of de diensten van InventiveNL? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 088 465 04 65

Vraag de Praktijkleren Quickscan aan

Gerelateerde subsidies

Wellicht komt u ook in aanmerking voor onderstaande subsidies.

Overheidskrediet

Overheidskredieten zijn speciaal bedoeld voor ondernemers die moeilijk terecht kunnen bij commerciële banken of financiers.

MIT

MKB innovatiestimulering Topsectoren is een verzameling van verschillende subsidies voor technische innovaties

EFRO

Een verzameling subsidieprogramma’s gericht op de economische ontwikkeling en kansen in 4 regio’s, verdeeld over Nederland.

Onze klanten vertellen

Al jarenlang begeleid InventiveNL Skalar in de aanvragen WBSO en RDA welke steeds met succes worden toegekend. Dhr. S. Furrer

Financieel Directeur, Skalar Analytical

Uitstekende communicatie. Snel, effectief en via een vast contactpersoon Bas Eerden

Manager Product & Marketing Department, Alphatron Marine

InventiveNL levert een relevante toevoeging voor onze jaarlijkse WBSO resultaten en RDA-subsidie. Vlot en efficiënt door de korte lijnen. Dhr. F. Stunnenberg

Managing Director, Chevron Oronite Technology.